Lapsi on oman kokemuksensa asiantuntija ja hänellä on omat motivaationsa ja tavoitteensa harrastuksessaan.  Ne saattavat poiketa omistasi. Ota tämä huomioon jutellessasi lapsesi kanssa.  Ole kiinnostunut nuoren harrastuksesta. Kysy, miten treeneissä meni ja anna nuoren kertoa. Pysähdy nuorta varten ja pyri olemaan tietoinen siitä, mitä nuoren elämässä tapahtuu. Aina nuori ei halua kertoa, mutta hänelle on tärkeää tietää, että voi tulla juttelemaan, jos jokin asia mietityttää.

Kannusta nuorta harrastuksessa, ja opeta myös arvostamaan ja kunnioittamaan muita ihmisiä ja heidän mielipiteitään sekä suhtautumaan myönteisesti joukkuehengen rakentamiseen. Kannusta häntä puolustamaan toisia ja turvautumaan tarvittaessa aikuisen apuun. Muista, että omat asenteesi ja puheesi vaikuttavat nuoreen voimakkaasti.

Anna positiivista palautetta niistä asioista, jotka nuori tekee hyvin, ja kannusta, jos lapsi haluaa parantaa jotakin osa-aluetta. Huolehdi, että nuorella on harrastuksen lisäksi myös riittävästi vapaa-aikaa. Hän tarvitsee myös lepoa, palautumista ja aikaa kavereiden kanssa.